Novák Katalin imádkozik a zsidó népért és az izraeli államfőért

Novák Katalin köztársasági elnök határozottan elítélte egy szombati üzenetében a Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyvereseinek aznap reggeli támadását Izrael ellen, és Magyarország rendíthetetlen támogatásáról biztosította Izraelt.

 

2023. október 7., 15:54

Szerző:

„Határozottan elítélem az Izrael elleni támadást, amely halálos áldozatokat követelt. Magyarország megerősíti, hogy rendíthetetlenül támogatja Izraelt. Együttérzek Jichák Hercog izraeli államfővel és a zsidó néppel ezekben a nehéz órákban, és imáimba foglalom őket”

– írta a magyar köztársasági elnök X-fiókjában (a korábbi Twitteren). 

A Magen David Adom izraeli mentőszolgálat legfrissebb közlése szerint a Hamász támadásának legkevesebb 40 izraeli halálos áldozata van, egyéb egészségügyi intézmények több száz sebesültről számoltak be.

(Kiemelt képünk: Izraeli és magyar zászlók, amelyek képét Novák Katalin töltött fel hivatalos X-oldalára, hogy kifejezze szolidarítását a Hamász által megtámadott Izrael népével 2023. október 7-én. Fotó Novák Katalin X)

Tegnap 20:16

Nőtt az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma a múlt héten a Népegészségügyi központ szerint. 

Tegnap 19:10

A főváros térségében egyre inkább az eső lesz a jellemző az ónos eső helyett – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebookon a csütörtök késő délutáni adatok alapján.