Novák Katalin férje megtarthatja állását, miután felesége köztársasági elnök lesz

Veres István a jövőben is maradhat a magyar aranytartalék kezelője.

2021. december 29., 20:50

Szerző:

„Veres István az MNB Pénz- és devizapiaci igazgatóságát vezeti. Feladatai ellátására a házastársa jelenlegi vagy jövőbeni tisztsége nincs hatással” – közölte az RTL Híradó megkeresésére a jegybank.

A Híradó arra is rákérdezett Veresnél, hogy fenntart-e majd saját titkárságot, és hogyan képzeli el közéleti szerepét, és milyen ügyekkel szeretne kiemelten foglalkozni, de ezekre választ nem kaptak.

(Kiemelt kép forrása: Facebook)

19:45

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 50 millió forintos bírságot szabott ki az eMAG webáruház üzemeltetőire (Dante International S.A., Extreme Digital- eMAG Kt.), mert megszegték a korábbi jóvátételi vállalásaikat – közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) hétfőn az MTI-vel. Az eMAG tudomásul vette a hatóság döntését, bár azzal nem ért maradéktalanul egyet – közölte a cég.

2022-ben 14,2 millió vendég közel 40 millió vendégéjszakát töltött a magyarországi szálláshelyeken, csaknem negyven százalékkal többet, mint 2021-ben és csak egy hajszállal elmaradva a magyar turizmus minden idők legsikeresebb évének számító 2019-es esztendő eredményétől – emelte ki évértékelő sajtótájékoztatóján a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke.