Novák Katalin elmondta, mi várható tőle államfőként

A politikus különös felelősséget érez. 

2021. december 24., 11:47

Szerző:

Orbán Viktor kedden jelentette be, hogy a tavasszal megüresedő államfői pozícióra Novák Katalint jelöli, aki azóta miniszteri pozíciójáról is lemondott. Novák most azt mondta a Magyar Hírlapnak, úgy érzi különös felelősséget ró rá, hogy a történelemben először ő töltheti be nőként a magyar államfői tisztséget.

„Természetesen nemcsak a nők, hanem a férfiak, az egész magyar nemzet köztársasági elnöke leszek”

– jelentette ki.

Szerinte az államfőnek lenni azt is jelenti, hogy az embernek úgy kell viselkednie, olyan értékeket kell képviselnie, amelyek mások számára is követendőek lehetnek. A kérdésre pedig, hogy mit szólt a jelöléshez a férje, Novák azt mondta:„ A férjemmel a hivatalba lépést megelőzően ünnepeljük majd a húszéves házassági évfordulónkat. Hálás lehetek azért, és szerencsésnek is érzem magam, hogy két évtizedes házassággal a hátunk mögött vághatunk bele ebbe a közös feladatba. Ő lesz az első köztársasági elnöki férj titulussal rendelkező férfi az országban, ami azért is fontos, mert bár a jelöltséget én vállaltam, a tisztséget én fogom betölteni, ez nem magánszám, nem one-woman show. A családunkról is szól, és kiemelten a férjemről”.

Mint fogalmazott egyik legfőbb feladatának a családközpontú magyar gondolkodás népszerűsítését tartja. „A köztársasági elnök nemcsak a nemzet egységét jeleníti meg, hanem az országot képviseli a legmagasabb szinten. Ehhez hozzátartozik majd a családközpontú magyar gondolkodás népszerűsítése is”.

(Kiemelt kép: Novák Katalin Facebook-oldala)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.