A kormánypárti bulvárlap meglehetősen tiszteletlenül bánt Orbán Viktor legjobb török barátjával

2020. március 11., 16:19

Szerző:

Recep Tayyip Erdogan török elnök múlt csütörtökön azért utazott Moszkvába, hogy a Szíriában zajló fegyveres konfliktusról tárgyaljon Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A két vezető közötti megbeszélés meglehetősen rideg volt bennfentes információk szerint.

Az orosz állami televízió ugyanis több nappal a találkozó után bemutatta a Kreml által készített felvételeket, amelyeken jól látszódik, hogy Erdogannak a megszokottnál jóval többet kellett várnia arra, hogy az orosz kollégája fogadja őt.

A török államfőnek több mint két percet kellett várnia a moszkvai konferenciaterem ajtaja előtt, anélkül, hogy bárki is hozzászólt volna, vagy elmondták volna, hogy mennyit kell még várnia. A videóból egyértelműen kiderül, hogy Erdogan meglehetősen kellemetlenül érezte magát a várakozás miatt  – írja 

„Nagyon ciki helyzetbe került Erdogan! Putyin rendesen kibabrált vele"

című cikkében a Ripost.

A minap a kormány kedvenc biztonságpolitikai szakértője, Nógrádi György ütött meg szokatlanul tiszteletlen hangot Recep Tayyip Erdogannal szemben, akit tavaly novemberben még példátlan odaadással fogadott a kiürített Budapesten Orbán Viktor. 

Pláne különös ez azok után, hogy Orbán ugyancsak tavaly novemberben kerek perec közölte sajtóval: 

„Meg kell adni a tiszteletet. Ezért mi Törökországnak mindig meg fogjuk adni a tiszteletet. És ha Magyarországon valaki nem adja meg a tiszteletet, akkor nekem az a dolgom, hogy miniszterelnökként esetleg elnézést kérjek Törökországtól vagy kompenzáljam, hogy ez megtörtént. Mi nem törődünk bele, hogy gúnyolódni lehessen egy másik ország vezetőjén, egy másik országon, egy másik nemzeten. Ez Magyarországon elfogadhatatlan."

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.