Pusztaberki lesz az koronavírus epicentruma – terjesztette egy férfi, gyorsan be is vitték a rendőrök

2020. március 20., 09:28

Szerző:

Egy internetes üzenőfelületen a 23 éves pusztaberki férfi március 17-én olyan, minden alapot nélkülöző hírt állított, miszerint a Nógrád megyei településről egy ott lakó személyt kórházba szállítottak új koronavírus-járvány gyanúja miatt, továbbá, hogy a vele érintkezők többsége elkaphatta a betegséget, és

a község lesz a vírus epicentruma.

Az esetleges pánik megelőzése érdekében a helyi önkormányzat cáfoló nyilatkozatot adott ki.

Ezt a hardvert használta a rémhírterjesztéshez a delikvens:

Fotó: police.hu

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói március 18-án elfogták a lakost, akit a Balassagyarmati Rendőrkapitányság épületébe előállítottak és közveszéllyel fenyegetés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki és őrizetbe vettek – írta a police.hu.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.