„Miért kérdez baromságokat?” – Önkényesen beköltözött a polgármester az orvosi rendelőbe Bácsszőlősön

A fideszes polgármester az önkormányzati képviselők és a jegyző tiltakozása ellenére beköltözött a 46,5 millió forintból felújított orvosi rendelőbe és eszében sincs távozni. Hadházy Ákos meglátogatta.

2024. február 26., 15:24

Szerző:

Én ilyet még nem láttam – mondta egy Facebook videóban Hadházy Ákos arra a felismerésre, hogy a bácsszőlősi polgármester önkényesen lakik a 360 fős falu, uniós pénzből felújított orvosi rendelőjében annak ellenére, hogy a települési képviselők nem adták ehhez hozzájárulásukat és a jegyző is megkérte, hogy költözzön ki az ingatlanból. A független parlamenti képviselő szerint ez a tipikus példája annak, amikor valaki „kiskirályként a falvakat saját birtokuknak tekintő polgármesterek szállítják a Fidesznek a szavazatokat és közben használják az európai uniós pénzeket”. 

A képviselő személyesen látogatta meg a polgármestert, a trágár szavaktól sem mentes párbeszédet pedig videóra vette. Hadházy Ákos főként arra kérdezett rá, hogy miért lakik Szarvas Róbert Norbert a 46,5 millió forintból felújított rendelőben és az orvosi szolgálati lakásban. „Baszd meg, valahol laknom kell” – érkezett a válasz. Később kiderült az is, hogy orvos nincs a faluban, rendelésre is csak kétszer két órában jár át az orvos, nyolc kilométerről. 

Bácsszőlős egyébként a déli határ közelében fekszik. A település honlapja szerint a hét minden napján helyettesítő háziorvos rendel a településen, a védőnői szolgálat heti 1 napon áll a település lakosságának rendelkezésére.

„Kiköltözni nem hajlandó, hiába szólította fel erre először a körjegyző, aztán többször a képviselő testület, majd a kormányhivatal is. Annyi történt, hogy az első felszólítás után egy törvénytelen bérleti szerződést aláíratott az alpolgármesterrel. Ezzel csak két baj van: az alpolgármesternek fogalma sincs, hogy került az aláírása az iratra, másrészt erre a szerződésre nem kapott felhatalmazást a polgármester a képviselő-testülettől” – olvasható Hadházy posztjában, amely már a hivatalos irat hamisításának lehetőségét is meglebegteti.

„A polgármester amúgy lehet, hogy orvosnak képzeli magát, amiben csak annyi az igazság, hogy a volt felesége valóban orvos. Azonban már régen, a szolgálati lakás rendbetétele előtt elváltak, a doktornő külföldre távozott. A fideszes elöljáró nyilván azért meri ezt megtenni, mert jóban van a térség országgyűlési képviselőjével, Bányai Gáborral” – írta az ellenzéki politikus a posztban.

Bácsszőlős polgármesterét láthatóan bosszantotta Hadházy Ákos megjelenése: „Olyan hülyeségeket kérdez, basszus.” „Miért kérdez baromságokat?” „Mindenről tud, akkor mi a francnak kell kérdezősködni?” Ezekkel a mondatokkal reagált a polgármester a kérdésekre. Majd hozzátette: „Én nem lakok sehol, sehonnai bitang ember vagyok”.

(Kép forrása: Hadházy Ákos / Facebook)