Népszava: Nem tájékoztatják az orvosokat arról, hogy kiknek adhatják be a negyedik oltást

Egyelőre online sem lehet regisztrálni.

2022. január 19., 07:46

Szerző:

Az orvosokat is zavarba hozta a negyedik oltással kapcsolatos kormányzati kommunikáció, miután a szakemberek sem kapták meg a lebonyolításhoz várt segítséget – írja a Népszava.

Egy budapesti oltópont vezetője azt mondta, többször el kellett küldeni a negyedik oltásért jelentkezőket, „mert szakmai eljárásrend hiányában nem tudnak felelős döntés hozni, az orvosaik pedig így nem vállalták a felelősséget”. Volt, akinek telefonon azt tanácsolta a kormányhivatal:

ne bonyolítsák túl, aki kéri a negyediket, annak adják be.

A lap szerint a közvetlenül az oltópontokon jelentkező pácienseket a tapasztalat szerint vagy beoltják, vagy nem, ha a negyedik oltást kérik, online regisztrálni pedig nem is lehet a negyedikre.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón azt mondta: a negyedik oltást orvossal való konzultáció alapján bárki megkaphatja, és megígérte, hogy még azon a héten megjelenik a szabályozás. Orbán Viktor pedig egy nappal később hozzátette: a negyedik oltást négy hónappal a harmadik oltás után lehet felvenni, hat hónappal a harmadik vakcina után pedig a kormány ajánlja is.

(Kiemelt képünk illusztráció. Nyíregyháza, 2021. április 1. Soós Zoltán háziorvos előkészíti az AstraZeneca koronavírus elleni vakcinákat nyíregyházi rendelőjében 2021. április 1-jén. Fotó: MTI/Balázs Attila)

Világszínvonalú új otthont kapott a Liget Budapest projektnek köszönhetően a Néprajzi Múzeum, amelynek a Városliget szélén megvalósult új épületét hétfő délutántól vehetik birtokba a látogatók.