A mohácsi szülészeten a Covid csak felszínre hozta a létező orvoshiányt

A Népszava értesülései szerint a megbetegedések csak a felszínt jelentik.

2022. február 17., 10:12

Szerző:

A Mohácsi Kórház honlapján kedden megjelent, hogy az intézmény szülészeti osztályán „a Covid-19 okozta dolgozói megbetegedések miatt… átmenetileg felvételi zárlat lép életbe” – számol be a Népszava. Így a mohácsi térségből a szülészeti fekvőellátásra szoruló páciensek Pécsre kell utazzanak. Ez az állapot – várhatóan – 2-3 hétig tart, írja a közlemény.

A Népszava ugyanakkor megtudta, hogy a 17 ezer lelkes dél-baranyai városban elterjedt, hogy azért volt szükség a leállásra, mert az osztályon eleve kevés a szakorvos. Megtudtuk, hogy tavaly még négy szakorvosa volt az osztálynak, s már ez sem elég a járó- és fekvőellátás folyamatos fenntartásához, hisz Mohácson évente csaknem félezer csecsemő születik. Ezért a pécsi szülészetről ingáztak orvosok és rezidensek a Duna parti városba. Januártól az egyik orvos távozott, majd a hónap végén egy orvos megbetegedett, és ő azóta sem állt szolgálatba. Mivel két szülész maradt az osztályon, és már Pécsről sem tudtak helyettesítő orvosokat és rezidenseket küldeni, elrendelték a felvételi zárlatot.

Az újság az ügyben kereste a kórházat, ahonnan a főigazgató helyett a gazdasági igazgató reagált, aki rágalmaknak nevezte a lap értesüléseit, de további kérdésekre nem válaszolt, így egyelőre nehezen ellenőrizhetők szavai.

(Kiemelt képünk illusztráció. Kép MTI Fotó: Balázs Attila)

07:52

Felsővezeték-szakadás miatt késések várhatók a Déli pályaudvarról induló és oda érkező vonatoknál, közölte a Mávinform szerda reggel az MTI-vel.