Nem árulja el a Nemzeti Pedagóguskar elnöke, mit tárgyalt Orbánékkal szombaton

Tóth Péter korábban Novák Katalin köztársasági elnökkel is egyeztetett, vasárnap pedig a kormányülésen is járt. Az RTL kérdésére nem árult el semmit arról, mit beszélt meg Orbánékkal.

2022. december 12., 07:36

Szerző:

Maruzsa Zoltán közoktatásért felelős államtitkár mellett Horváth Péter, a győri Révai Miklós Gimnázium igazgatója, és a Nemzeti Pedagóguskar nevű tanárszervezet elnöke is részt vettek az Orbán Viktor által elnökölt szombati kormányülésen. Az RTL Híradó megkérdezte Horváthot, miről is volt szó, a kormány ugyanis az ülés után közoktatási tárgyú döntésekről nem számolt be.

A kérdésre sem Horváth Péter, sem pedig Maruzsa Zoltán nem válaszolt a Híradónak. Korábban Horáth a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) kérésére sem árulta el, miről tárgyaltak.

Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője a híradónak elmondta, az ügyben többször is kereste Horváth Pétert, ám őt sem avatta be abba, mi volt a tárgyalás célja. Szerinte azonban jellemző, és egyáltalán nem véletlen, hogy a szakszervezeteket igyekeznek kihagyni a tárgyalásokból. A Nemzeti Pedagóguskarral való egyeztetés pedig lényegében olyan, mintha a kormány saját magával egyeztetne.

 (Kiemelt kép: Horváth Péter. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.