Varga Judit szerint több mint hétszázezren töltötték ki a nemzeti konzultációt

Több mint hétszázezren töltötték ki és küldték vissza eddig a nemzeti konzultációs kérdőívet - jelentette ki Varga Judit hétfőn Szombathelyen.

2022. november 28., 20:38

Szerző:

Az igazságügyi miniszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjárás keretében tartott fórumot megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a nemzeti konzultáció minden honfitársunk számára lehetővé teszi, hogy közvetlen módon megossza véleményét a magyar kormánnyal, elmondja, mit gondol az országunkat legközvetlenebbül érintő kérdésekről.

Hozzátette: a nemzeti konzultációk rendszerét Nyugat-Európában még kevesen értik, ami elég furcsa, hiszen a demokrácia egyik legközvetlenebb eszköze, amely lehetővé teszi, hogy ne csak négyévente, a választások alkalmával kerüljön kapcsolatba a kormány a választókkal, hanem a nemzet sorsát értintő legfontosabb kérdésekben folyamatos legyen a párbeszéd.

(Kiemelt kép: Varga Judit igazságügyi miniszter beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat rendezvénye előtt tartott sajtótájékoztatón a Haladás Sportkomplexumban Szombathelyen 2022. november 28-án. MTI/Filep István)

2023. január 31., 15:13

Február közepéig mindenki megkapja a tavalyi jövedelme és az önkéntes pénztári, nyugdíj-előtakarékossági vagy nyugdíjbiztosítási befizetései után a munkáltatói, kifizetői és pénztári igazolásokat, ezek alapján ellenőrizhető a személyi jövedelemadó bevallási tervezete és a pénztárakba befizetett összegek után járó adóvisszatérítés összege, hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) keddi közleményében