Nemzeti alkoholizmus

Mélységesen együtt érzünk és sajnáljuk azt a 600 ezer honfitársunkat, akik elhamarkodott döntésük folytán jelenleg a végnapjait élő Nyugat valamelyik liberális demokráciájában senyvednek.

2014. augusztus 18., 14:17

Nehéz és örömtelen foglalatosság lehet idegen földön járulékfizetőket nemzeni, ráadásul még arra sincs törvény adta lehetőségük, hogy egy fárasztó munkával töltött nap után hazamenjenek, és felhörpintsék a saját, házilag pancsolt pálinkájukat. Náluk nem támogatja az állam az adómentes, házi alkoholfőzést. Épp ellenkezőleg! Galád módon ott is, ahol az alkoholizmus nem népbetegség, mégis ellene küzdenek, ezért a szeszes italokat általában magas adókkal sújtják. Számos európai országban tilos az alkoholreklám, egyes skandináv országokban pedig már arra vetemedtek, hogy alkoholt csak méregdrágán és kifejezetten az e célra fenntartott üzletekben lehet vásárolni. Hát élet ez?

Tudjuk, hogy Magyarország jobban teljesít. Ezt bizonyítják azok a nemzetközi felmérések is, amelyek szerint a magyarok Európa legbetegebb emberei, testileg, lelkileg egyaránt. Érthető, hogy Magyarországon, ahol 800 ezer, súlyos alkoholizmusban szenvedő ember él (plusz a családjuk, akik tőlük szenvednek), és ahol fontos szerepe van a hagyományápolásnak, végre van egy állami cég, amelyik szívén viseli a felnövekvő nemzedék közérzetét és figyelmet fordít a tradíciókra is.

Igyanak még többet a magyarok! – gondolta magában a turistákat hazánkba csalogató állami vállalat, és 50 millió forintos, pezsgőivászatra buzdító kampányba kezdett, melynek elsődleges célcsoportja a fiatal korosztály. Ez igen! Mondjanak még egy országot, ahol ennyire törődnek a fiatalok felhőtlen vidámságával, ahol gondtalan mámorra biztatják az ifjúságot!

Tudnak-e említeni még egy országot, ahol az állam ennyire feladatának érzi az emberek idilli életének megteremtését? Ahol gondolnak még az alkoholisták utánpótlására is? Ugye, nem tudnak ilyen példát?

És azt hiszik, hogy a biciklimániás hollandok gondtalan, vidám életet élnek? Például Amszterdamban, ahol az emberek csak mindenféle csatornákat kerülgetve és akrobatamutatványok sorozatával képesek kétkerekű járműveiken közlekedni? Hát szabad nekik vígan kerekezni, jobbra-balra dülöngélni, autók között szlalomozni, KRESZ-tábláktól függetlenül teperni amerre csak látnak? Szabad nekik részegen, a forgalommal szemben karikázni? Ugye, nem? Bezzeg a magyaroknak ez is törvényben biztosított joguk!

Külföldre távozott honfitársaink! Értsétek meg, szükségünk van új járulékfizetőkre, szükségünk van még több alkoholistára, és rátok is jobb, szabadabb élet vár itthon. Mi várunk vissza benneteket. S amíg elszánjátok magatokat a hazaköltözésre, addig – helyettetek is – számoljuk a pezsgőbuborékokat.

Markó Beáta

Tegnap 21:17

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

Tegnap 18:28

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Tegnap 16:47

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.