Nemhogy az Ötvenhatosok terén, de az Örs vezér utcában sem rendezhetik meg az ARC-ot

2018. augusztus 9., 12:00

Szerző:

A XIV. kerületi Örs Vezér úton rendezték volna idén az ARC plakátkiállítást, de a Zuglói Önkormányzat illetékes bizottsága leszavazta a polgármester előterjesztését a területfoglalási engedélyről.

A szervezők dolgoznak tovább, Bakos Gábor a hvg.hu-nak azt mondta, sokkszerű élmény ez számára. 13 családi ház nyugalmát érintette volna a kiállítás, tud arról, hogy voltak panaszok emiatt, de ők szívesen alkalmazkodtak volna. Lehet, hogy így később tudják megtartani a kiállítást – írja a lap.

Az ARC szervezői azután kerestek új helyszínt, hogy a Városliget Zrt. februárban az új Néprajzi Múzeum és a Dózsa György úti mélygarázs megépítésére hivatkozva száműzte a Városligetből, a Ötvenhatosok teréről az elmúlt években egyre inkább kormánykritikussá váló rendezvényt.

A 2018-ban Unfake címmel meghirdetett pályázatra csaknem ezer műalkotás érkezett.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.