Németh Szilárdot ostorozza a fideszes helyi lap

Újra felszínre került a Fidesz belső ellentéte Csepelen. A helyi fidesz-közeli lap arról írt, hogy Németh Szilárd miatt nem lesz strandbirkozó bajnokság csepelen.

2022. május 14., 08:19

Szerző:

Hétfőn a fideszes önkormányzat vezetéséhez közel álló helyi lap alapos összefoglalót tett közzé, amelyben azt taglalták, hogy Németh Szilárd hogyan tol ki rendszeresen saját régi csapatával, az önkormányzattal szoros kapcsolatot ápoló Csepeli Birkózó Clubbal (CSBC) – írta a 24.hu.

A Csepel.info szerint Németh merő rosszindulatból vette el a CSBC-tól a strandbirkózás országos verseny rendezési jogát, amelynek ők voltak hónapokon keresztül az egyedüli rendezői. Az idei bajnokság első fordulójának megrendezésére a  egyedül a csepeliek jelentkeztek, amit a szövetség látszólag el is fogadott, így meg is kezdték a szervezést.

A helyi lap ezután felsorolta, hogy Németh Szilárd mikkel hátráltatta régi klubját a múltban. Németh 2015-ben 400 millió forintos-, majd további kétmilliár forintos támogatást kapott arra, hogy rendezze a CSBC helyzetét, valamint megépítsék a Kozma István Magyar Birkózó Akadémiát. Az Akadémia földszinti helyiségei a csepeli birkózoknak épültek, de a fideszes politikus befolyása alatt működő intézmény olyan magas bérleti díjat kért a klubtól, hogy azt nem tudta fizetni. Így végül a csepeli önkormányzat biztosított számukra edzőtermet.

Németh Szilárd nem csak azt a klubot zárta ki a nekik épült csarnokból, aminek ő is tagja és korábban elnöke volt. A klub tagsági díját sem fizette be, a pénzről és a csarnokról pedig kijelentette: „Ezt a pénzt én szereztem, én építettem, ez az enyém!” – írta a csepel.info. A csepeli birkózók végül kitették soraikból az egykori klubelnököt.

(Kiemelt kép forrása: Facebook/Németh Szilárd)