Nem ússzuk meg az őszt

Tovább tarol a hidegfront.

2021. augusztus 26., 16:48

Szerző:

Ez a front végleg megpecsételi az idei nyár sorsát. Egy hidegfront, a hétvégén pedig egy még bizonytalan pályájú mediterrán ciklon okoz felhősebb, csapadékosabb, kora őszies időjárást – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A déli és keleti megyékben is megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, azonban késő estig elsősorban az ország északnyugati felében várható gyenge eső, zápor. Ezt követően a Dél-Dunántúlra, majd éjszaka már a Dél-Alföldre korlátozódik a csapadék súlypontja, leginkább ezeken a tájakon kell többfelé esőre, záporra számítani, a délnyugati megyékben jelentős mennyiségű csapadék is lehullhat. Péntek délelőtt az ország nyugati kétharmadán már szakadozik, csökken a felhőzet, késő délután a frontális felhő- és csapadéksáv a keleti határt is elhagyja. Az ország nagy részén gomolyfelhők zavarják a napsütést, amelyekből záporok, néhol zivatarok alakulnak ki, nagyobb számban az északkeleti megyékben. A nyugatias szél többfelé lesz élénk napközben, zivatarok környezetében átmenetileg meg is erősödhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet pénteken 16 és 22 fok között valószínű.

(Kiemelt képünk illusztráció: Shutterstock)

Magyarország gázellátása biztosított és az lesz a téli hónapok alatt is - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

A parlament 151 igen, 12 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett fogadta el az európai uniós költségvetési források felhasználásának ellenőrzésével összefüggő egyes, a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokat, a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, valamint az Európai Csalásellenes Hivatal ellenőrzéseit érintő törvények módosítását.

Orbán Viktor miniszterelnök a Karmelita kolostorban fogadta Savkat Mirzijojevet, Üzbegisztán köztársasági elnökét, közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államtitkár kedden.