Nem tudják, hogyan fogják betartani az árstopos termékek készletnövelését

Nagyon gyorsan fogynak az árstopos termékek, miközben a kormány készletnövelést írt elő a kereskedők számára.

2023. január 5., 12:37

Szerző:

Még nem tudják, hogyan fogják betartani az árstopos termékek készletnövelését előíró rendeletet a kereskedők, ezért a jövő héten annak pontosításáról tárgyalnak a kormánnyal – ezt a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség főtitkára mondta az RTL Híradónak. A szövetség azt kéri a kormánytól, hogy ne hosszabbítsák meg az árstopokat. 

A rendelet a jövő hét folyamán lép hatályba. A kormány az egyre gyakrabban jelentkező áruhiány miatt előírta, hogy január közepétől minden boltban kétszeres mennyiséget kell tartani az árstopos termékekből. De az nincs világosan megfogalmazva, hogy mihez képest kell kétszeres mennyiséget tartani.

11:08

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.