Nem tudják azonosítani az M7-esen történt buszbaleset áldozatait

A sérültek között vannak gyerekek is. 

2021. augusztus 15., 15:49

Szerző:

Mint korábban már írtunk, eddig tisztázatlan körülmények között borult árokba egy turistabusz az M7-esen, ami Horvátországból jött hazafele. A buszon budapesti és székesfehérváriak utaztak. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál azt közölte, a balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan súlyosan, további negyvenen pedig könnyebben sebesültek meg. A sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

Az áldozatok egy részét még nem tudták azonosítani, annyira összeroncsolódtak a holttestek. A sérülteket négy kórházban ápolják, vannak köztük gyerekek is.

Az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az még mindig nem derült ki, hogy a buszvezetője, – aki úgyszintén életét vesztette – rosszul lett vagy elaludt. Két sofőr váltotta egymást a Horvátországból hazatartó busz vezetésénél. Az utolsó cserét a baleset előtt fél órával, Balatonlellénél ejtették meg.

Egy napos kirándulásból tértek haza

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt. Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll. A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

„Nem tudom, mi törtethetett, közeli hozzátartozóm is volt a buszon, sokkos állapotban vagyok, nem tudok most nyilatkozni”

–  ez az utazást szervező Volner Tours Kft vezetője mondta a lap megkeresésére. 

A telefont felvevő férfi azt ígérte, tájékozódik és visszahívja a hírügynökség tudósítóját, ezt követően nem jelentkezett, később pedig a megadott számon elérhetetlenné vált- írja az MTI.

(Kiemelt kép: Szabadbattyán, 2021. augusztus 15. Tűzoltók az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében, ahol árokba borult egy autóbusz 2021. augusztus 15-én hajnalban. A balesetben legalább nyolcan meghaltak. MTI/Mihádák Zoltán)