Nem tartják meg a budapesti oroszbarát tüntetést

Az esemény törlésének más oka is lehet.

2022. április 21., 17:41

Szerző:

Lemondták az oroszbarát budapesti tüntetést, idővel már az esemény linkje is elérhetetlenné vált.

Az egyik szervező neve már felbukkant egy korábbi, kémkedés gyanúját felvető ügyben. Egyelőre nem tudni a lemondás okát, de az biztos, hogy a magyarországi ukrán önkormányzatok és civil szervezetek kérték a rendőrségtől, hogy ne engedélyezze a megmozdulást.

A rendőrség a Népszava kérdésére eddig nem válaszolt azzal kapcsolatban, hogy korábban adtak-e engedélyt, és ha igen, akkor azt a tiltakozás hatására visszavonták-e.

Az esemény törlésének más oka is lehet, a lap ugyanis arról írt, hogy a Budapestre hirdetett Moszkva-párti szimpátiatüntetés szervezői között feltűnik az a P. Zoltán név, amely előkerült évekkel ezelőtt egy olyan ügyben, amelynél az orosz kémkedés gyanúja sejlett fel.

(Kiemelt kép: Orosz katonai konvoj halad a Jereván – Szeván autópályán Örményországban 2020. november 13-án. MTI/EPA/PHOTOLURE/Hayk Baghdasaryan)

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.