NEM – Neonáci Ellenes Mozgalom tüntetése a Kossuth téren

Ön ott lesz? Ma délután, háromkor tömegtüntetést tartanak a Parlamentben zsidózós jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői kijelentése ellen, miszerint össze kellene írni a zsidó képviselőket, mert nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP elnöke és Bajnai Gordon, volt miniszterelnök lesznek a felszólalók.

2012. december 2., 14:56

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett vasárnapi tüntetés soha nem látott széles összefogáshoz vezetett Magyarországon. A politikai paletta három különböző oldaláról, a közvélemény-kutatási adatok szerint a három leginkább támogatott politikai erő képviselői szólalnak fel a szélsőjobb ellen a Kossuth téren. A Fidesz részéről Rogán Antal frakcióvezető, Belváros polgármestere fog beszédet mondani, az MSZP részéről Mesterházy Attila pártelnök, az Együtt 2014 mozgalom részéről pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás néven bejegyzés alatt álló egyesület elnöke szólal fel. Beszédet mond Ungvári Tamás, a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is.

A tüntetésen fellép Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színművésznő és Somló Tamás zenész is, a rendezvény moderátora Bombera Krisztina lesz.

Az ATV, valamint a Klubrádió vasárnap 14.45-től élő közvetítést ad a rendezvényről!

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.