Nem mondott igazat a zaklatásért feljelentett tyukodi polgármester, szeméremsértés miatt hallgatták ki gyanúsítottként

2018. június 19., 14:37

Szerző: Bíró Veronika

Valóban kihallgatták gyanúsítottként Czibere Józsefet, Tyukod polgármesterét, ezért rabosították őt múlt héten. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság megerősítette a kihallgatás tényét. A Fehérgyarmati Rendőrkapitányság azonban más gyanúval hallgatta ki a polgármestert, mint ahogyan ő pár napja állította.

Amint arról a 168 Óra elsőként beszámolt, Czibere Józsefet rabosították múlt héten. Ujjlenyomatot vettek róla, felvették az adatait, amik bekerültek a bűnügyi nyilvántartásba. Ez az eljárás, ha valakit meggyanúsítanak bűncselekmény elkövetésével.

A férfit egy éve jelentette fel a falu anyakönyvvezetője szexuális zaklatás miatt. Németh-Kiss Pálma azt állította, hogy a férfi fogdosta és zaklatta őt, miközben az asztalához beszorította a nőt. A férfit az ellene név szerint folyó eljárásban a Csengeri Rendőrőrs nyolc hónap alatt csak tanúként hallgatta ki, majd februárban megszüntették a nyomozást a tanú, az orvosi látlelet és a további lehetséges áldozatok ellenére. Az ügyészség utasítására áprilisban a nyomozás folytatódott, majd mivel a feljelentő kizárási indítványt nyújtott be a Csengeri Rendőrőrssel szemben, az eljárás átkerült a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra.

Czibere József
Fotó: Facebook

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség szóvivője, Szilágyi László a 168 Óra érdeklődésére korábban közölte, hogy az ügyész a nyomozást tavaly zaklatás vétségének gyanúja miatt rendelte el, azonban a bűncselekmény minősítése a nyomozás során megváltozott. A hatóság már szeméremsértés vétsége, illetve könnyű testi sértés vétsége miatt folytatta a nyomozást, de azt is vizsgálta, hogy további bűncselekmény megvalósult-e. A főügyészség áprilisi határozatában egyúttal azt is kimondta, hogy megállapítható a szeméremsértés és a könnyű testi sértés vétsége.

Czibere József az RTL Klub Híradójának azt nyilatkozta a rabosításról, hogy emberi méltóság megsértésének gyanújával hallgatta ki a rendőrség. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Sajtóosztálya érdeklődésünkre a mai napon megerősítette, hogy megtörtént Czibere József gyanúsítotti kihallgatása, a polgármestert azonban szeméremsértés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A nyomozás határideje jelenleg 2018. augusztus 9.

Czibere József Fidesz-tagságát a feljelentést követően felfüggesztette a párt, de nem zárták ki.

 

 

18:28

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.