Nem mond beszédet Orbán Viktor Szegeden

A rendőrség szóban jelezte a határvadász eskütétel alkalmából rendezett ünnepély lemondását, ami azt jelenti, hogy Orbán Viktor sem fog beszédet mondani. 

2022. szeptember 7., 15:16

Szerző:

A Szeged.hu összefoglalta a határvadászok ünnepélyes eskütételével kapcsolatos eseményeket, és közölték a történet végét: nem lesz ünnepség, és nem mond beszédet Orbán Viktor sem.

A szegedi önkormányzat lapján szeptember 5-én jelent meg az ünnepséget érintő első cikk. Ebben a város közölte a várható útlezárásokat, amelyek egyébként egy napra teljesen megbénították volna a közlekedést Szeged belvárosában. A cikk arra is kitért, hogy a rendőrség már a rendezvényt megelőző napon, vagyis szeptember 8-án megkezdi majd a biztonsági intézkedések előkészítését.

Orbán Viktor szegedi beszédének híre hírlapi kacsa

Másnap, szeptember 6-án délben a Szeged.hu újságírója személyesen kapott egy emailt Havasi Bertalantól, amiben a miniszterelnök szóvivője „hírlapi kacsának” minősítette azt az állítást, hogy Orbán Viktor beszédet mond majd a rendezvényen. Erre válaszul „délután Szeged városfejlesztési alpolgármestere, Nagy Sándor közösségi oldalán reagált Havasira: feltette a pénteki esemény Botka László polgármesternek címzett meghívóját.” A meghívón is fel volt tüntetve Orbán Viktor beszéde.

Ugyanezen a napon délután a rendőrség szóban érdeklődött a Szegedi Városkép és Piac Kft-nél, hogy hogyan lehet lemondani a rendezvényt, s akkor azt a választ kapták, hogy a cégnek küldött hivatalos emailben.

Szeptember 7-én azonban erre a rendőrségnél senki sem szánta rá magát, mert végül a Városképet telefonon erősítették meg abban, hogy a pénteki, Móra Ferenc Múzeum előtti határvadász avató ünnepséget lemondják. Arra a kérésre, hogy ezt írják meg hivatalosan emailben is, azt a választ kapták, hogy „nem biztos, hogy érkezik ilyen email a rendőrségről.”

Ennek eredményeképpen nem lesznek lezárások, és Szegeden zavartalanul lehet majd közlekedni a belvárosban pénteken.

(Kiemelt képünk: Orbán Viktor, 2021. június 24., Brüsszel. Fotó: JOHN THYS / különböző források / AFP)