Nem kapnak szót a parlamentben a Sargentini-vitán, akik megszavazták a jelentést, mert már úgyis ismerjük a véleményüket

2018. október 1., 11:04

Szerző:

Szerdán tárgyalja az Országgyűlés azt a határozatot, amely a magyar jogállamiság helyzetét vizsgáló Sargentini-jelentést ítéli el. A Hír TV azt írja, hogy a kormány szerint a parlamenti vitán szükségtelen azoknak az ellenzéki politikusoknak felszólalniuk, akik az Európai Parlamentben megszavazták a Sargentini-jelentést, így valószínűleg Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő sem szólalhat fel.

Hétfőn dönt arról a házbizottság, hogy megváltoztatják-e a napirend előzetes minősítését belügyről uniós üggyé. Ujhelyi István jelezte, hogy felszólalna a vitán, ehhez viszont uniós ügyként kellene azt tárgyalni. A határozatot előterjesztő kormánypárti képviselők szerint azonban ez szükségtelen, mivel az emberek már ismerik azoknak a véleményét, akik megszavazták a jelentést az Európai Parlamentben, ezért felszólalni sincs értelme.

– Ujhelyi EP-képviselő úrnak nem kell félnie semmitől, a magyar emberek pontosan ismerik az ő véleményét. A képviselő úr megszavazta a Sargentini-jelentést, ami megtámadta Magyarországot, pontosan ismerjük az ő véleményét, mindenki tudja, hogy ő egy bevándorláspárti politikus és egyébként amiatt sem kell aggódnia, hogy az MSZP-s elvbarátai ne képviselnék a véleményét a parlamenti vitában

– mondta Menczer Tamás, tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár.

 

A Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 vármegyéből 19 kézbesítő adott át petíciót a vállalat vezérigazgatójának, amelyben érdemi tárgyalást, elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek; a benyújtott petíciót a Magyar Posta vezérigazgatója átvette – közölte a Postás Szakszervezet csütörtökön.