Nem érdekelte a házi őrizet, inkább étterembe ment a Dózsa György úti gázoló

M. Richárd sajátosan viszonyul a jogszabályokhoz. Most mehet börtönbe.

2018. november 22., 11:14

Szerző:

Őrizetbe vették a Dózsa György úton történt, két halálos áldozatot követelő baleset egyik gyanúsítottját, M. Richárdot, miután újra megszegte a házi őrizet szabályait - közölte a Fővárosi Főügyészség. Mint ismert, a férfi a gyanú szerint tavaly májusban Budapesten a megengedett sebességet jelentősen meghaladva, kábítószer hatása alatt összeütközött egy másik gépjárművel, ami egy közeli buszmegállóba csapódott.

M. Richárd házi őrizetbe került, lábán nyomkövetőt kellett viselnie, azonban nemrég hiába lett volna hajlandó 7,5 millió forintos óvadékot is kifizetni, hogy ez alól felmentsék, kérését elutasították. Úgy tűnik, ez nem szegte kedvét a férfinak, és az ügyészség szerint november 19-én egy belvárosi étterembe ment otthonából. Ráadásul nem ez volt az első alkalom, hogy megszegte a házi őrizet szabályait.

M. Richárd

Az ügyészség ugyanis csak meghatározott időre, kizárólag orvosi kezelésen történő részvétel érdekében, csak az oda- és visszautazás, illetve a kezelés időtartamára engedélyezte M. Richárd számára a tartózkodási helyének elhagyását, ő azonban orvos helyett inkább elindult egy finomat enni.

A vádhatóság szerint M. Richárd a közlekedési bűncselekmény miatti nyomozásban a bizonyítás megnehezítésre törekedett. Előzetes letartóztatását indítványozták, amiről a nyomozóbíró hoz döntést.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.