Nem baj, hogy antiszemita kijelentéseket tett, simán kinevezték az M5 élére Siklósi Beatrixot

2018. július 16., 12:52

Szerző:

Siklósi Beatrixra bízták az állami M5 csatrona vezetését – írja a hvg.hu. 

Ígérete szerint a teljes csatornát érintő új programjukat hamarosan bemutatják.

Siklósi Beatrix botrányos körülmények közt távozott 2004-ben a köztévétől, miután meghívta az Éjjeli menedék című műsorba David Irving közismerten zsidógyűlölő történészt. Később is számos meghökkentő kijelentést tett, pl. egy ízben a köztünk élő „antimagyarokról”, és a velük szembeni „nemzeti önvédelem” szükségességéről beszélt.

Pár éve kemény rasszizmusváddal az egyházi vezetők nyomásra hívták vissza a vallási műsorok éléről, ám az MTVA kiemelt programok, valamint kisebbségi- és határon túli műsorok főszerkesztője maradt.

Most megkapta Magyarország legfiatalabb közszolgálati csatornájának irányítását.

„Siklósi Beatrix (...) személyét elfogadhatatlannak tartjuk. Nyíltan kirekesztő és antiszemita megjegyzései, nyilatkozatai alkalmatlanná és hiteltelenné teszik az egyházi műsorok gondozására" – írta többek közt Erdő Péter, Bölcskei Gusztáv, Gáncs Péter és Heisler András, amikor 2014-ben a köztévé vallási műsorainak élére kinevezték Siklósit – emlékeztet a hvg.hu.

Csaknem 30 millió forintot loptak el telefonos alkalmazás segítségével egy zalai férfitől, az eset kilenc gyanúsítottja azonban másoktól is milliókat szerzett hasonló csalással – közölte a Zala Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken. Az átverés során a bankszámláinkhoz férkőznek hozzá a bűnözők.