NEK: Több százezren vettek részt a budapesti zárómisén

A NEK sajtófőnöke szerint a rendezvény sikeres megrendezésén együtt dolgozott az egyház, az állam és a főváros.

2021. szeptember 13., 06:33

Szerző:

Több százezren vettek részt az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) budapesti zárómiséjén – mondta a NEK sajtófőnöke az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában, írja az MTI. Zsuffa Tünde elmondta, három éve dolgoznak a kongresszus szervezésén, és szavai szerint félő volt, hogy a koronavírus-járvány miatti halasztás, az emberek félelme, kétségbeesése, gyásza rányomja bélyegét a rendezvényre.   

Elmondása szerint a kongresszus programjait felszabadult hangulat uralta, és „öröm volt látni a pápa mosolygós arcát”. Zsuffa Tünde hozzátette: a rendezvény sikeres megrendezésén az egyház, az állam és a főváros együtt dolgozott, egyben megköszönte a magyar újságírók munkáját. Véleménye szerint sikerült a fiatalokat is megszólítani, hiszen rengeteg fiatal vett rész a különböző programokon.

(Kiemelt kép: Budapest, 2021. szeptember 12. Ferenc pápa távozik Budapestről a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 12-én. A katolikus egyházfő az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) zárómiséjére érkezett a fővárosba. Fotó: MTI / Koszticsák Szilárd)