Negyven holttest tárolására alkalmas hűtőkonténert állítottak fel a debreceni temetőben

Három nap alatt 81 temetésfelvétel történt. 

2021. április 13., 13:54

Szerző:

A napokban a Debreceni Köztemetőben a ravatalozó mögé egy hűtőkonténert állítottak fel – írja a Debreciner. A helyi portált az üzemeltető A.K.S.D. Kft. arról tájékoztatta a lapot, hogy az április 9-én üzembe helyezett hűtőkonténer „átmeneti kapacitásbővítést jelent”, 116 helyett 156 elhunytat tudnak fogadni.

A cég szóvivője szerint a tavalyi évhez képest idén 24,3 százalékkal több temetés volt, mint tavaly. 2020. január 1. és április 8. közt 716 temetés volt a Debreceni Köztemetőben, 2021. január 1. és április 8. között pedig 890. Idén április 5. és április 8. közt 81 temetésfelvétel történt, bár ez az üzemeltető szerint lehetett annak is az oka, hogy a hosszú hétvége miatt 2 munkanap nem volt ügyintézés.

A cég szóvivője szerint az idén tapasztalt magasabb temetési adatok indokolták a kapacitásbővítést, fel kellett készülniük az elhunytak számának emelkedésére, de nagyon remélik, hogy nem fogják soha kihasználni az immár 156 fős hűtőkapacitásukat.

(Kiemelt képünk illusztráció: Mécses ég egy síron a debreceni köztemetőben a közelgő mindenszentek ünnepe és halottak napja előtt, 2014. október 29-én. Fotó: MTI | Czeglédi Zsolt)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.