Négyezer évet tévedett Kásler, a miniszter-hobbitörténész szerint Jézus születésekor alakult ki az állam és a művészet

2019. január 29., 15:51

Szerző:

HELYREIGAZÍTÁS

Az MTI 2019. január 29-én 14:51 perckor kiadott hírében az újságíró rosszul idézte Kásler Miklósnak, az emberi erőforrások miniszterének a beszédét, portálunk pedig ez alapján az alábbi cikkben tévesen számolt be a tárcavezető edelényi látogatásáról. Az MTI január 31-én közölte az alábbi helyreigazítást:

„Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg

Budapest, 2019. január 31., csütörtök (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 2019. január 29-én, kedden 14.51 órakor kiadott, Kásler Miklós: a nemzet jövőjét az ifjúság alapozza meg című anyagunk 2. bekezdése helyesen:

Az emberi erőforrások minisztere a görögkatolikus egyház Miskolci Egyházmegyéje által fenntartott Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda gyógytestnevelési termének és integrált játszótereinek szentelésén és átadásán megtartott ünnepségen elmondta:– Megérkezésem után, amikor püspökatyával beszélgettünk, azt mondta, hogy ez az alkalom kiváló bizonyítéka annak, hogy milyen eredményesen és szépen tud együtt dolgozni a kormány és az egyház. Mondtam püspökatyának: ez így van kétezer éve. Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, mert ugyan addig is gyarapodtak az ismeretek, kifejlődtek a művészetek, létrejött az állam, létrejött a hadsereg, utakat építettek az emberek, tapogatództak a spirituális világ felé, de csak földi istenekkel tudták benépesíteni a mennyet. A jó hír kétezer évvel ezelőtt érkezett közénk, és megtudhattuk azt, hogy a Jóisten a saját képmására teremtett bennünket.”

Valaki nem figyelt kellőképpen oda az állami hírügynökségnél, így szó szerint idézte az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós keddi beszédét, amely az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Iskola és Óvoda játszótereinek szentelésén és átadásán hangzott el.

Az állam és az egyházak kapcsolata kétezer éves múltra tekint vissza. Kétezer évvel ezelőtt ugyanis megváltozott az emberiségnek a története, létrejött az állam, a művészetek, a Jóisten kétezer évvel ezelőtt költözött közénk, a saját képmására teremtett bennünket - mondta a jelenlévő gyerekek előtt rezzenéstelen arccal a miniszter.

Kásler már eddig is hírhedt volt sajátos történelmi, illetve tudományos szemléletéről, például arról, hogy szerinte a Tízparancsolat betartásával megelőzhető a halálos betegségek tetemes része. Vagy például arról, hogy egy már régóta, bizonyítékok alapján lezárt tudományos vitát nyitott újra a finnugor kérdésről.

Amellett azonban nem mehetünk el szó nélkül, hogy a miniszter lazán megfeledkezett az időszámításunk előtt mintegy 4000 évvel keletkezett sumér civilizációról, majd az ókori Egyiptom és Görögország államairól és tetemes művészettörténeti örökségéről. Sebaj, majd legközelebb.

Kásler Miklós, az Emmi miniszterjelöltjének bizottsági megh Kásler Miklós
Fotó: MTI/Kovács Tamás

13:16

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.

12:02

Magyarországon tavaly 115 ezer 65 évesnél idősebb magyar dolgozott a nyugdíj mellett. A legtöbben a feldolgozóiparban tevékenykedik, de a kereskedelemben és gépjárműjavításban is szép számmal dolgoznak az idősek.