Navracsics Tibor: Miért ne vennék részt egy olyan kampányban, aminek az a neve, hogy Gyurcsány-Show

Az EU-biztos azt is elmondta, hogy szerinte Márki-Zay Péter miért tekinthető a „Gyurcsány-show” szereplőjének.

2021. október 22., 12:03

Szerző:

Navracsics Tibor nyilatkozott Fiala Jánosnak péntek reggel a 168 Óra KeLjfeLJancsi című műsorában a kormánypárt „Gyurcsány-show” című kampányáról és az Európai Unió energiapiaci liberalizációs tervéről is.

„Miért ne vennék részt egy olyan kampányban, aminek az a neve, hogy Gyurcsány-Show, amikor azt gondolom, hogy ez a baloldal megbukott Gyurcsány Ferencestül, mindenestül”

– válaszolta az Európai Bizottság biztosa arra a kérdésre, miért vesz részt egy ilyen kampányban.

Hozzátette: szerinte Márki-Zay Péter azért tekinthető a „Gyurcsány-show” szereplőjének, mert egy listán szerepel Gyurcsány Ferenccel. A téma azért merült fel, mert Navracsics kedden megosztotta a Facebook-oldalán, hogy Tapolcán ő is aláírást gyűjt és előadást tart a „Stop Gyurcsány! Stop Márki-Zay!” című kampány keretében.

Az Európai Unió és az Orbán-kormány rezsiharcáról elmondta, hogy az EU energialiberalizációs terveit nem a magyarországi vagy a romániai közállapotokra szabták, hanem inkább egy olyan EU-s standardhoz, ami Belgiumban vagy Németországban is van, utalva ezzel arra, hogy egy átlagos magyar fizetésből nehezen telik piacilag meghatározott árú rezsire. Az EU a blokkban és a világon is kialakult energiaválságot az energiapiac liberalizációjával és a zöld energia támogatásával küzdené le.

A teljes adást a 168 Óra Facebook-oldalán lehet megtekinteni.

(Kiemelt kép: Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyekért felelős tagja beszédet mond a Magyar Parasport Napja és a Magyar Paralimpiai Bizottság alapításának 20. évfordulója alkalmából tartott ünnepségen a Várkert Bazárban 2018. február 22-én. Fotó:MTI /  Koszticsák Szilárd)

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.

A Závecz közvélemény-kutatása szerint Magyar Péter pártjának EP-listája a kutatás első felében jelentősen megelőzött minden ellenzéki pártot a DK–MSZP–Párbeszéd kivételével, így a harmadik helyen szerepel a rangsorban. A teljes lakosság 11%-a, a biztos szavazók 14%-a voksolna rá.