Navracsics: Bízom benne, van még visszaút a Fidesznek a Néppártba

A volt EU-biztos őszintén bízik abban, hogy nem végleges a szakítás. Szerinte csak fél lábbal vannak kinn a Néppártból, ugyanis egyelőre csak a frakcióból lépnek ki.

2021. március 12., 10:16

Szerző:

„Nem tudom ezt a címet teljes egészében vállalni, de a címadás sajátossága már csak ilyen. Bízom benne, nemcsak a címet, hanem a teljes cikket is elolvassák” - mondta a Keljfeljancsi című műsorban a 168.hu-n Navracsics Tibor a Telexben vele megjelent interjúról, amely azt a címet kapta, hogy „Nem tudom, belépnék-e ma a Fideszbe”. A fideszes politikus elmondta, nem tudta, hogy ez lesz az interjú címe, viszont már megszokta, hogy sokszor kellemetlenséget okoznak neki az újságírók.

Arra a kérdésre, változtat-e Navracsics Tibor fideszes identitásán az, hogy pártja kilépett az Európai Néppárt frakciójából, a politikus igennel felelt. „Számomra ez egy jelentős folyamat, mert nagyon befolyásolja a politikai énképemet az, ami éppen zajlik európai szinten a Fidesz körül. Annak idején teljes mellszélességgel üdvözöltem, amikor belépett az Európai Néppártba a Fidesz. De még mindig úgy fogalmazok, hogy csak fél lábbal van kinn a Fidesz a Néppártból, ugyanis egyelőre csak a frakcióból lépünk ki” – mondta az egykori külügyminiszter.

„Bár jelenleg a pálya széléről nézem az eseményeket, nagyon bízom benne, hogy a 2024-es Európai Parlamenti választásokig a Néppárt tagja marad a Fidesz. Ugyanakkor magam is érzem az elhidegülést a Néppárt és a Fidesz között. Szerintem becsületes volna az érintetteknek férfimódjára megbeszélniük a kialakult helyzetet. Mindenesetre jelenleg egyáltalán nem vagyok feljogosítva arra, hogy a partvonalról bekiabáljak. S attól tartok, nem is kíváncsiak a véleményemre” – fejtette ki Navracsics Tibor.

Egyfajta reménysugárnak tartja, hogy a KDNP-s Hölvényi György bent maradt a Néppárt EP-frakciójában, mert most ő a kapcsolat a két párt között, s talán Hölvényi György biztosíthatja a visszautat, hogy a Fidesz visszatérjen majd a néppárti frakcióba – mondta Navracsics Tibor Fiala Jánosnak.

(Kiemelt kép: MTI | Vasvári Tamás)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.