Végrehajtást indított a belügy az Országos Roma Önkormányzat ellen

Több száz millió forintról van szó, Lakatos Oszkár szerint politikai támadás állhat a háttérben.

2023. május 20., 07:48

Szerző:

Végrehajtást indított a belügy, a NAV-ot küldi az Országos Roma Önkormányzatra – írta meg a Népszava szombat reggeli cikkében. A minisztérium 323 millió forintot akar beszedni az adóhatóság révén az Országos Roma Önkormányzattól. Lakatos Oszkár, a testület elnökhelyettese minden elemében vitatja az eljárás jogszerűségét, és politikai támadásról beszél.

Összesen több mint félmilliárd forintot követel az Országos Roma Önkormányzattól (ORÖ) a Belügyminisztérium, több fizetési felszólítást is küldött kiküldött már az ORÖ részére. Miután ez nem vezetett eredményre, az említett összeg nagyobb részét, 323 millió forintot végrehajtás útján, az adóhatóság közreműködésével próbálja beszedni a tárca.

Lakatos Oszkár szerint politikai támadásról van szó, amelynek az a célja, hogy működésképtelenné tegyék a romák országos önkormányzatát. A Népszava birtokában lévő dokumentum alapján az ügy valóban nem nélkülözi a furcsaságokat – olvasható a cikkben. A Belügyminisztérium a fizetési felszólításokban minden támogatási tétel esetében rögzítette, hogy „az iratanyag áttekintését követően a szakmai beszámoló elfogadásra került”. 

(Képünk illusztráció. Forrás: Usnplash)