Narancssárga veszélyjelzést adtak ki a legtöbb vármegyére

13 vármegyére adtak ki széllökés miat veszélyjelzést szombaton.

2023. február 4., 06:43

Szerző:

Egyre nagyobb területen jelentősen erősödik az északnyugati szél, amely a nappali órákban egyre inkább északira fordul. Napközben az országban sok helyen lehet 70 km/h fölötti széllökés. Erősen viharos (90-100 km/h-t meghaladó) szélrohamok elsősorban a Dunántúlon, a Duna vonalának környezetében, valamint az északkeleti tájakon (Borsod, Szabolcs) várhatók. Emellett kiemelten a Dunántúli-középhegységben (főként Bakony), a Mecsek környékén és a Balaton térségében 110 km/h körüli, vagy azt meghaladó lökésekre is lehet számítani – írta a met.hu.

Eleinte még felhős idő várható, majd délutántól pedig mindenhol jelentősen csökken a felhőzet. Keleten nagyobb, nyugaton kisebb eséllyel alakulhat ki zápor, hózápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű. Késő estére -5 és +1 fok közé csökken a hőmérséklet.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: PHIL NIJHUIS / ANP MAG / ANP via AFP)

 

Április 30-án az MBH Bank szerződést írt alá a Magyar Fejlesztési Bankkal, melyben megállapodnak arról, hogy a 2021–2027-es uniós fejlesztési ciklus lakossági hitelprogramjait elérhetővé teszik az MFB Pont Plusz lakossági hálózatukon keresztül. A hitelintézet a közvetítői feladatok ellátásának jogát konzorciumban nyerte el, nyílt közbeszerzés keretében, így az EU-s forrásokból a vállalkozásoknak szánt, már korábban bejelentett KKV Technológia Plusz Hitelprogram nulla százalékos kölcsönei április 30-tól, míg az otthonfelújítási program terméke várhatóan nyár elejétől lesz igényelhető a MBH Bank által üzemeltetett, 154 bankfiókban elérhető lakossági és vállalkozói MFB Pont Plusz pontokon.