Narancs riasztás: szélvihar várható az ország északkeleti részén

Széllökés veszélye miatt másodfokú riasztást adott ki Borsod-Abaúj-Zemplén vármegye egyes járásaira a HungaroMet.

2024. január 8., 08:22

Szerző:

A Dunántúl nyugati részén, illetve az északkeleti, szélérzékeny tájakon viharos marad az északias irányú szél. A legerősebb lökések általában 60-80 km/h között várhatóak, de a magasabban fekvő részeken, a Balaton térségében, valamint az északkeleti határ közelében ezt meghaladó lökések (~80-100 km/h) is előfordulhatnak. Hétfő délutántól kisebb területre – főként északkeletre – korlátozódik a viharos erejű szél. 

A Dél-Dunántúlon előfordulhat kisebb havazás, melyből vékony, általában lepel - 3 cm vastagságú hólepel alakulhat ki a hétfő déli órákig. Hétfő délutánra szinte mindenütt megszűnik a havazás.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy az erős szél fákat dönthet ki, ágakat törhet le, amelyek gyakran elektromos vezetékeket szakítanak el. Azt kérik, aki elszakadt elektromos vezetéket lát, ne közelítse meg, és hívja a 112-es segélyhívó számot.

(Kiemelt kép: Országos Meteorológiai Szolgálat)

Könnyen lehet, hogy néhány hétig ingyenes lesz a parkolás a XII. kerületben, a rendszerhez szükséges szoftvert működtető cég szerződése ugyanis lejárt. S ugyan kiírtak egy félmilliárd forintos új közbeszerzést, de arra kizárólag a szoftver készítőjét hívták meg, ami az új polgármesternek viszont nem igazán tetszett.