Kiadták a hőségriadót az egész országra

Az északi megyékben számíthatunk komolyabb esőzésekre is. 

2021. június 29., 07:02

Szerző:

Kiadták a narancssárga figyelmeztetést az egész ország területére. Az előrejelzések szerint erős UV–sugárzás csap le az országra, a kánikula a szív- és érrendszeri betegeket sokkal jobban megviselheti – derül ki az Időkép tájékoztatásából.

Kedden, az elmúlt napokhoz hasonlóan sok napsütésre lehet számítani, kevés felhőzettel. Egy-egy zápor, esetleg zivatar csak elvétve a hajnali, kora reggeli órákban alakulhat ki északkeleti-megyékben.

Kezdetben Borsodban és a Nyírségben még előfordulhat záporos csapadék, majd a délután második felétől elsősorban az Északi-középhegység térségében, valamint az Alföld északkeleti, keleti tájain növekszik a záporok, zivatarok kialakulási esélye - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A délies szél sokfelé megélénkül majd a délután folyamán, zivatarok mellett átmenetileg viharos széllökések is kialakulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet továbbra is 30 fok felett alakul majd, a maximum hőmérséklet akár 38 fok is lehet, akár a melegrekord is megdőlhet. A perzselő napsütés késő délutánra csökken, ekkora már általában 23 és 30 fok közé hűl majd le a levegő.

(Kiemelt kép: Pavel Bednyakov / Sputnik via AFP)