Nagy Márton elmondta, hogy milyen termékek kapnak ársapkát

Nagy Márton megnevezte a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatóját is. 

2022. november 8., 09:35

Szerző:

Az InfoRádiónak adott interjújában beszélt arról a gazdaságfejlesztési miniszter, hogy a kormány a következő napokban dönt az újabb hatósági áras termékekről. Nagy Márton közölte:

olyan termékekről lehet szó, amelyek drágulása 40 százalék felett van, és itthon is előállíthatók.

A miniszter szerint az árstopok jövőjét az infláció határozza meg: ennek mértéke év végére meghaladhatja a 25 százalékot, és onnan fordulhat lejjebb. Nagy szerint az élelmiszer-árstopok segítenek az infláció megfékezésében. Nagy Márton arról is beszélt, hogy javaslatot tesz a szabad felhasználású diákhitel jelenleg 4,9 százalékos kamatának növekedését januártól korlátozzák, különben jelentősen megdrágulhat.

A Magyar Postát felügyelő tárca vezetőjeként azt mondta, megérti a hivatalok bezárása miatti panaszokat, de a cég jelentős veszteséget termel, és fel kell készülni a liberalizáció és a digitalizáció jelentette kihívásokra egyaránt. Azokat a postákat zárják be, ahol az ügyfélszám nagyon alacsony, a vidéki bezárások pedig átmenetiek, tavasszal újra fognak nyitni.

A társaság átalakítását a miniszter új emberre bízza: keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki eddig a társaság felügyelőbizottsági elnöke és az MFB Invest vezérigazgatója volt.

(Kiemelt kép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.