Nagy Márton elmondta, hogy milyen termékek kapnak ársapkát

Nagy Márton megnevezte a Magyar Posta Zrt. új elnök-vezérigazgatóját is. 

2022. november 8., 09:35

Szerző:

Az InfoRádiónak adott interjújában beszélt arról a gazdaságfejlesztési miniszter, hogy a kormány a következő napokban dönt az újabb hatósági áras termékekről. Nagy Márton közölte:

olyan termékekről lehet szó, amelyek drágulása 40 százalék felett van, és itthon is előállíthatók.

A miniszter szerint az árstopok jövőjét az infláció határozza meg: ennek mértéke év végére meghaladhatja a 25 százalékot, és onnan fordulhat lejjebb. Nagy szerint az élelmiszer-árstopok segítenek az infláció megfékezésében. Nagy Márton arról is beszélt, hogy javaslatot tesz a szabad felhasználású diákhitel jelenleg 4,9 százalékos kamatának növekedését januártól korlátozzák, különben jelentősen megdrágulhat.

A Magyar Postát felügyelő tárca vezetőjeként azt mondta, megérti a hivatalok bezárása miatti panaszokat, de a cég jelentős veszteséget termel, és fel kell készülni a liberalizáció és a digitalizáció jelentette kihívásokra egyaránt. Azokat a postákat zárják be, ahol az ügyfélszám nagyon alacsony, a vidéki bezárások pedig átmenetiek, tavasszal újra fognak nyitni.

A társaság átalakítását a miniszter új emberre bízza: keddtől Balczó Barna lesz a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki eddig a társaság felügyelőbizottsági elnöke és az MFB Invest vezérigazgatója volt.

(Kiemelt kép: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Tegnap 20:43

A kormány két hetet adott az üzemanyag-kereskedőknek, hogy a régiós országokhoz igazítsák az áraikat. Egri Gábor, a Független Benzinkutasok Szövetségének elnöke szerint nem mindegy, hogy a KSH mely környező államok árait fogja alapul venni.

Tegnap 18:22

Dobrev Klára szerint megtámadták a közös listára és a közös főpolgármesternek ajánlásokat gyűjtő aktivistákat, amellyel a hatalom egyértelműen jelezte, hogy a végnapjait éli. Orbán Viktor mindeközben meglehetősen máshogy gondolkodik a kormánypártokról, szerinte ugyanis a közelgő választások egyértelmű esélyese a Fidesz-KDNP.

Tegnap 16:30

Hadházy Ákos betekintést kért és kapott a Diákhitel Központ néhány, még Magyar Péter idején megkötött szerződésbe. Az erről szóló posztjában az országgyűlési képviselő kifejtette, az általa látott iratok tartalma felvethetik a büntetőjogi felelősség kérdését, ugyanakkor nem minden információt osztottak meg vele. Magyar Péter külön Facebook-bejegyzésben reagált Hadházy vádjaira.

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.