158 nap helyett csak 37 nap ki nem vett szabadságot, 7,5 helyett 1,7 millió forintot fizetnek ki a bukott I. kerületi fideszes polgármesternek

2019. december 16., 12:16

Szerző:

Bár a központosított illetmény-számfejtő rendszer szerint 158 nap ki nem vett szabadságot mutatott, a képviselő-testület csak 37 nap ki nem vett szabadság megváltásának a kifizetését szavazta meg a kilenc éven át regnáló Nagy Gábor Tamás volt fideszes polgármesternek – derül ki az új ellenzéki polgármester, V. Naszályi Márta Facebook-posztjából.

A 158 nap létjogosultságát V. Naszályi Márta arra hivatkozva vitatta, hogy Nagy Gábor Tamás első polgármesteri jogviszonya 2014. október 12-én, az akkori önkormányzati választás napján megszűnt, attól függetlenül, hogy újraválasztották, és kitölthetett egy második ciklust is. A 2010 és 2014 között ki nem vett és meg nem váltott szabadságok elévülési ideje három év, és a 2014. október 12-i eredmény jogerőre emelkedésének a napján kezdődött, vagyis 2017-ben minden ezzel kapcsolatos igény elévült – érvelt az új ellenzéki polgármester

Jegyzői felülvizsgálat kellett, hogy kiderüljön, 2016. elején az átvitt és az új éves szabadság keretén felül még 121 nap szabadság került be valahogyan a központosított illetmény-számfejtő rendszerbe. A 158 nap után Nagy Gábor Tamásnak összesen 7,5 millió forintot kellene kapnia, a 37 nap megváltásáért december 12-én 1,762 millió  forintot szavazott meg a képviselő-testület.

Ha a leköszönő polgármester vitatja a számítást, jogi úton megpróbálhatja érvényesíteni a véleményét – üzeni a Facebook-posztjában V. Naszályi Márta.

Május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás. A hét második felében változékonyabbá válik az időjárás, többfelé kell élénk, erős szélre és esőre készülni, emellett kissé visszaesik a hőmérséklet is – derül ki a HungaroMet Zrt. előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.