Nagy bevételt hozott a járvány a vírusszkeptikusoknak

Lenkei Gábor 400 millió forint osztalékot vehetett fel tavaly a vitaminforgalmazó cégcsoportjából.

2021. június 2., 11:19

Szerző:

Lenkei Gábort és Gődény Györgyöt százezrek követték a közösségi oldalakon a járvány alatt, az orvos-celebek tevékenysége pedig milliárdos forgalomnövekedést generált – írta a G7.

Lenkei

Tavaly mintegy 60 százalékkal nőtt a dr. Lenkei Gábor érdekeltségek forgalma, összesen pedig csaknem 3,5 milliárd forint árbevételt értek el – írták.

A  portál szerint a cégcsoport profitja ennél is nagyobb mértékben, több mint 2,5-szeresére nőtt. 2019-ben a 147 millió forintos összesített profit után tavaly 387 millió forint nyereséget értek el Lenkei érdekeltségei, és mintegy 400 millió forint osztalékot vett fel belőlük a tulajdonos.

Lenkei az az orvos, aki korábban azt állította, ha belefeküdhetne egy kád koronavírusba, akkor sem lenne semmi baja. A posztjaiban gyakran állítja, hogy a koronavírus a média hazugsága, illetve hogy szerinte a nagy dózisban felvett különböző vitaminok simán megvédenek a vírustól.

Lenkei egyébként pont egy vitaminokat forgalmazó cégcsoport tulajdonosa – írta a portál.

A g7 cikke arra is kitért, hogy az egyik céges beszámolóban egyenesen a „Covid-19 koronavírus világjárványt” nevezik meg az üzlet felfutása mögött. „Termékeink iránt megnőtt a kereslet, így jelentősen nőtt az árbevételünk, ezzel kapcsolatban az eladott áruk beszerzési értéke is jelentősen emelkedett – írták a világjárvány hatásáról.

Gődény

Egy másik ismert vírusszkeptikus, Gődény György szerepvállalása is milliárdos árbevétel-növekedéshez segített egy étrend-kiegészítőket forgalmazó céget. Gődény a Partizán által feltárt, az államot százmilliókkal megkárosító kamupárt-üzlet egyik főszereplője volt.

Gődény később a Nutriversum nevű, étrendkiegészítő- és vitaminüzletben utazó cég szakértőjeként és reklámarcaként tűnt fel, több százezres, akár milliós nézettségű YouTube-videókban. A Nutriversum árbevétele a járvány előtti évben, 2019-ben 600 millió forint volt, tavaly azonban közel háromszorosára, 1,77 milliárd forintra nőtt – írta a portál.

A Nutriversum Gődény szereplésével készült reklámjai miatt ősszel indított vizsgálatot a GVH, mivel azok alkalmasak lehetnek a fogyasztók megtévesztésére.

(Kiemelt kép: 168.hu | Dimény András)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.