Nagy az ijedtség, több mint a duplájára emelik az óradíjakat a Honvédkórház sürgősségijén, furgonok rohannak új felszerelésekért

2018. szeptember 4., 13:50

Szerző:

A Honvédkórház vezetése a kifizethető óradíjak megemelésével segítené Zacher Gábor utódját a Sürgősségi Betegellátó Centrum stabilizálásában. A Honvédkórház vezetése ma reggel az óradíjak jelentős emelésére tett ajánlatot – értesült a Népszava.

Mindemellett azonnal kisteherautókat indítanak a HM raktárába, hogy onnan műszereket és eszközöket hozzanak az osztályra, de a menedzsment azt is megígérte, hogy felgyorsítja azokat a közbeszerzéseket, amelyekkel jelentősen javítható a betegellátás.

A lap forrásai szerint a pénteken távozó, azonnal elküldött Zacher Gábor utódaként osztály vezetőjének kijelölt Burány Béla a feladat elvállalásának feltételéül szabta az osztályon zajló munka bérezésének jelentős javítását. A lap úgy tudja, az intézmény vezetése azt ígérte, hogy szeptember elsejétől a vezető sürgősségi szakorvosoknak az

eddigi 5000 forintos díját 13 ezerre, a szakorvosok 4000 forintos óradíját 10 ezerre növelik.

A lap tegnap azt írta, hogy a Honvédkórház sürgősségi osztályán már ebben a hónapban összeomolhat az ellátás.

 

Tegnap 21:20

Csütörtökön újra országos pedagógussztrájk lesz, ami azt jelenti, hogy sok oktatási intézményben fognak egyszerre sztrájkolni vagy polgári engedetlenséget vállalni pedagógusok. A szakszervezetek által meghirdetett egységes munkabeszüntetés célja még mindig a fizetésemelés, a sztrájkjog visszaállítása és a munkaterhek csökkentése. Emellett még fontosabbá vált egy eddig is meglévő követelés: a kirúgott tanárok visszahelyezése.

Tegnap 21:10

Elutasította az Alkotmánybíróság (Ab) azt az ellenzéki képviselők által benyújtott indítványt, amely a pedagógussztrájkhoz kapcsolódó, még elégséges szolgáltatás mértékének utólagos normakontrolljára irányult – derül ki a testület honlapjára szerdán feltöltött közleményből és az ott nyilvánosságra hozott határozatból.

Tegnap 18:33

Életének 80. évében, december 6-án este elhunyt Tonhauser László, nyugállományú rendőr ezredes, a magyar bűnüldözés ikonikus alakja.