Nagy a baj – továbbterjed a tűz Tatárszentgyörgynél

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság korábban azt jelentette, hogy sikerült megfékezni a tüzet Tatárszentgyörgynél. 

2022. augusztus 19., 12:19

Szerző:

A szél miatt kitörtek a lángok a tűzoltók által korábban körülhatárolt területről a Pest megyei Tatárszentgyörgy térségében, közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) péntek délelőtt.

A szél újraszítja a tüzet

Az aljnövényzet még csütörtökön gyulladt ki a Táborfalva, Tatárszentgyörgy és Örkény közötti bozótos, fás területen – emlékeztet az OKF. Mint írják, jelenleg már mintegy ezer hektáron ég a tűz, és fák lombkoronái is begyulladtak.

A területen a dabasi, monori, ceglédi, székesfehérvári, nagykátai és kecskeméti hivatásos, valamint a lajosmizsei önkormányzati tűzoltók küzdenek a lángokkal, illetve honvédségi helikopter is részt vesz az oltásban – olvasható a közleményben. Az OKF péntek reggel még azt közölte, hogy megakadályozták a lángok továbbterjedését, amelyek addig 700 hektáron pusztítottak.

(Kiemelt kép: Tatárszentgyörgy. Fotó: Szentendre Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület/Facebook)

 

16:25

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

15:42

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.