Ismét visszaéltek az MVM nevével e-mailekben

Az eredetire megszólalási hasonlító levelet a feladó e-mail címe buktatja le.

2022. október 10., 07:28

Szerző:

A 24.hu egyik olvasója küldte át nekik azt a levelet, amelyet a magyar földgázszolgáltató, az MVM nevében vélhetően csalók írtak az e-mail címére. 

Az e-mailt ugyanis a mvm5374next-online@pettrans.de címről adták fel, bár a tartalma megszólalásig hasonlított az eredetire.

Az MVM oldalán is felhívják a figyelmet arra, a számlaértesítő, vagy emlékeztető e-mailek, amelyek csalóktól jönnek, átlalában minden részletükben hasonlítanak a valódiakra. Ezek a levelek azonban olyan fizetési oldalakra vezetnek, ahol a csalók meg tudják szerezni az adott személy összes pénzügyi adatát, hogy azután azzal visszaéljenek.

Hangsúlyozzák, még ha a feladó neve az MVM Next Online Ügyfélszolgálat, vagy hasonló is, az e-mail cím árulkodó lehet. Mivel minden földgázszámlát egyetlen címről adnak fel, ez a ugyfelszolgalat@online.mvmnext.hu. Ha más címről, különösen német címről érkezik levél, azt biztosan nem a szolgáltató adta fel.

Az MVM oldalán felhívják a figyelmet, hogy ha valaki arra gyanakszik, hogy adathalász-támadás célpontjává vált, továbbítsa az adathalasz@mvm.hu e-mail-címre az MVM vagy MVM Next nevében érkező gyanús e-mailt az esetleges csatolt számlával együtt. Minden egyes beküldés segíti a hatóságokkal szorosan együttműködést.

(Kiemelt kép: A MVM Magyar Villamos Művek Zrt. (MVM) Ügyfélszolgálat Észak-pesti Ügyfélszolgálati Iroda és MVM informatika épülete a főváros XIII. kerületében, a Béke téren. Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

 

Tűz volt egy maglódi áruházban csütörtök este, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek azt mondta, hogy több mint ötszáz embernek kellett elhagynia az épületet. Az MTI úgy tudja, hogy a tűz az Auchan-áruházban keletkezett.