Kiakadt a jobbikos jelölt: évi 700 ezret keresnek a legszegényebb régióban

A térség országgyűlési képviselője ellen vizsgálat folyik.

2021. július 31., 15:21

Szerző:

Földi István, a térség jobbikos politikusa szerint, szégyen és gyalázat, hogy a csengeri járás a térség legszegényebb települése. Úgy fogalmazott: a regnáló vezetés és a Fidesz helyi képviselője semmit sem tett a térség felemelkedéséért - írta Facebook-oldalán a jobbikos politikus.

Hatalmas eltérések mutatkoznak a bérek tekintetében Magyarországon és nemcsak a foglalkozások különbözősége miatt. Az ország különböző területei között is óriási különbségek vannak. A pénzcentrum a rendelkezésre álló adatok alapján vizsgálta meg, melyek az ország legszegényebb vidékei. Jelenleg Magyarországon a bruttó átlagkereset 440 600 forint, a nettó pedig kedvezményekkel együtt eléri a 301 800 forintot is. Az ország legszegényebb területein korántsem ilyen rózsás a helyzet, mivel a rendelkezésre álló adatok alapján akár 2-2,5-szer kisebb az egy lakosra jutó összes nettó jövedelem a leggazdagabb járásokhoz képest. 

Magyarország legszegényebb járásaiban így alakulnak az egy főre jutó jövedelmek:

10. Encsi járás: 872 401 Ft/év/fő

9. Kisteleki járás: 862 017 Ft/év/fő

8. Bácsalmási járás: 855 965 Ft/év/fő

7. Ózdi járás: 855 344 Ft/év/fő

6. Gönci járás: 827 054 Ft/év/fő

5. Fehérgyarmati járás: 895 782 Ft/év/fő

4. Vásárosnaményi járás: 795 614 Ft/év/fő

3. Cigándi járás: 794 160 Ft/év/fő

2. Kunhegyesi járás: 791 553 Ft/év/fő

1. Csengeri járás: 783 631 Ft/év/fő 

A legszegényebb járás a rendelkezésre álló adatok szerint Csenger lett. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található település és környékének jobbikos politikusa Földi István azonnal reagált is a Facebookon. Földi István úgy fogalmazott a helyi Fidesz tevékenységével kapcsolatban:„Hát most akkor, hogy van ez elvtársak? Kilátó van, vendégház van, géberjéni dínomdánom van, politikai alkuk és összejátszások vannak, de az emberek, akiket képviselnetek kellene közben éhen halhatnak?”

Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselőjével szemben épp nemrég zárta le nyomozását a NAV. A kormánypárti képviselő ellen azért indult eljárás Polt Péter kérésére, hogy kivizsgálhassák a politikus géberjéni birtokán elköltött európai uniós pénzek ügyét. Az ország legszegényebb járását is képviselő Kovács Sándor ellen egy másik ügyben is vizsgálat folyik.

A 24.hu azt írta a vizsgálattal kapcsolatban: „Kovács Sándor képviselő barátjának cége néhány év alatt egymilliárd forintnyi közbeszerzést nyert el a térségben a politikus választókörzetébe tartozó településeken. A nyírségi tendereken taroló vállalkozás tulajdonosa ráadásul üzlettársa volt a kormánypárti politikus feleségének.”

 

(Kiemelt kép: Kovács Sándor, a Fidesz vezérszónoka felszólal a Magyarország Kormánya és Románia Kormánya között a Mátészalka - Csenger (H) és Oar (Óvári) - Satu Mare (Szatmárnémeti) (RO) közötti gyorsforgalmi úti kapcsolat létesítéséről szóló megállapodás kihirdetéséről tartott általános vitában az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. április 28-án. Fotó: Illyés Tibor/MTI)