Megtaláltuk Orbán Viktor migránsait, az EU negyedmillió emberről tud

2019. november 22., 06:20

Szerző:

Magyart csak magyarral lehet pótolni! Ezt jelentette ki a múlt héten Orbán Viktor a Magyar Diaszpóra Tanács plenáris ülésén, megerősítve, hogy politikájának továbbra is része marad a bevándorlókkal kapcsolatos hisztériakeltés. Eközben azonban a kormány igen jelentős erőfeszítéseket tesz éppen annak érdekében, hogy külföldivel pótolja a magyart, azaz távoli országok szülötteivel tömje be a hazai munkaerőpiac tátongó lyukait.

Lapértesülések szerint manapság legalább 75 ezer vendégmunkás dolgozik Magyarországon, miközben majdnem húszezren érkeztek letelepedési kötvénnyel is, az az EU statisztikákat közlő főigazgatósága,

az Eurostat viszont sokkal több, negyedmillió olyan nem uniós állampolgárról tud, aki Magyarországon 2014 óta tartózkodási engedélyt kapott.

A kormány titkolózással próbálja elfedni, hogy mást mond és mást cselekszik. Az Országházban a jobbikos Jakab Péter augusztus óta már háromszor kérdezte meg Varga Mihály pénzügyminisztertől, hányan vannak a vendégmunkások Magyarországon. Választ egyszer sem kapott, pedig egyre nyilvánvalóbb, hogy külföldről érkező munkások nélkül a kormány kedvenc, alacsony hozzáadott értékkel dolgozó befektetői nem tudnák folytatni a munkát.

Ukrán és mongol vendégmunkásokat is felkerestünk, miközben feltérképeztük, hogy a magyar gazdaság kulcságazatai becsukhatnák a kaput külföldi munkaerő nélkül.

 

Riportunk teljes változatát csütörtökön megjelent lapszámunkban olvashatják el.