MSZP: A kormány adjon havi öt ingyenes gyorstesztet mindenkinek

Az ellenzéki párt szerint a Fidesz lemondott a védekezés egyik legfontosabb eszközéről, a tesztelésről, pedig Ausztriában ingyen tesztelheti magát a lakosság.

2021. február 21., 13:15

Szerző:

Mindenki számára ingyenesen elérhető, havonta öt darab, otthon elvégezhető koronavírus-gyorsteszt biztosítását kérte a kormánytól Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő a vasárnapi online sajtótájékoztatóján. 

Az ellenzéki politikus felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a parlamentben arról beszélt, hogy vakcina nélkül nem lehet megállítani a vírust, mert újabb és újabb hullámokban visszatér. Azonban azt már nem fejtette ki a miniszterelnök, hogy mit tesz a kormány addig, amíg nem áll rendelkezésre megfelelő mennyiségben a vakcina – tette hozzá.

Hangsúlyozta: nem lehet ölbe tett kézzel várni addig, amíg lesz elegendő oltóanyag, hanem minden rendelkezésre álló eszközzel védekezni kell a vírus terjedése ellen. A Fidesz viszont úgy tűnik, hogy lemondott a védekezés egyik legfontosabb eszközéről, a tesztelésről – vélekedett. Ezért Bangóné Borbély Ildikó szerint lehetővé kell tenni, hogy az emberek önmagukat ellenőrizzék.

Hozzátette: a miniszterelnök vegyen példát az általa mintalaborként emlegetett Ausztriáról, ahol ingyenes gyorsteszteket biztosítanak az embereknek, és Németországban is tervezik ezt, sőt a németeknek még nemzeti tesztstratégiájuk is van – mondta. Megjegyezte: Magyarországon ezzel szemben „a Fidesz bármiféle stratégia nélkül, átgondolatlanul, ötletszerűen szervezett bizonyos csoportokban teszteléseket, a kontaktkutatásról pedig teljesen le is tett”. Bangóné Borbély Ildikó arról is beszélt: az MSZP továbbra is követeli a kormánytól a részletes oltási terv nyilvánosságra hozását, valamint a pontos, hiteles és teljes körű tájékoztatást.

(Kiemelt kép: 168 Óra archív / Fotó: Dimény András)

 

 

 

Ezzel termtenének biztonságot munkakörnyezetet a színház dolgozóinak, megakadályozva a visszaéléseket, a zaklatásokat és az erőszakot. Éppen egy éve robbant ki a botrány Eszenyi Enikő körül.