MSZP: A Fidesz már az autópályákat is kilopná a közvagyonból

Az ellenzéki párt azt ígérte, kormányváltás esetén vissza fogják szerezni a kiszervezett közvagyont, például a magyar gyorsforgalmi úthálózatot is.

2021. június 17., 12:48

Szerző:

Az MSZP szerint a választásokhoz közeledve egyre jobban gyorsul a fideszes tolvajtempó, ugyanis a kormány már a magyar utakat is magánkézbe akarja adni. A párt közleményben közölte: azt még nem lehet tudni, pontosan kinek a kezébe kerülnek ezek az útszakaszok, de „az már most biztos, hogy a magyarok erre rá fognak fizetni”.

Az ellenzéki párt szerint semmilyen szempontból nem szolgálhatja a magyar emberek érdekeit, hogy a közpénzekből épített autópályákért esetleg egy magáncég szedje be a használati díjakat. Hozzátették, hogy ezek az összegek valószínűleg emelkedni fognak a koncesszióba adást követően.

Az MSZP ezzel kapcsolatban kérdéssel fordult a Fideszhez, amelyben arra kíváncsiak, vajon miért hajlandó a kormánypárt lemondani a jelentős állami bevételt jelentő autópályákról. Mint írják:

„Úgy tűnik, hogy a Fidesz 2022-ben vereségre készül, ezért még előtte a lehető legtöbb pénzt ki akarja lopni és biztosítani akarja saját maga és a haverjai számára.”

Az ellenzéki párt a közleményben azt is megígérte, hogy a kormányváltás esetén vissza fogják szerezni a kiszervezett közvagyont, így az autópályákat is.

Amint arról mi is beszámoltunk, hétfőn tett közzé egy felhívást a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Koncessziós Iroda, amelyből kiderült, hogy a kormány 2000 kilométernyi autópályát szervezne ki magánkézbe, 35 évre.

(Kiemelt kép: Gépjárművek haladnak az M0-ás autóút nyugati szektorában az Anna-hegyi szakaszon egy enyhébb forgalmú napszakban. Fotó: MTVA/Bizományosi / Jászai Csaba)