Most már felmondhatnak az orvosok és a rendőrök

Nem hosszabbították meg az orvosok és a rendőrök felmondási tilalmát. 

2022. május 26., 15:59

Szerző:

A 2020. novemberétől néhány hónapos megszakítással folyamatosan érvényben lévő felmondási tilalom idén május 31-én megszűnik az egészségügyben – ezt jelezte korábban az RTL Híradónak az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A csütörtöki kormányinfó alkalmával Gulyás Gergely az ATV kérdésére megerősítette, hogy a veszélyhelyzet végével feloldották a rendvédelmi dolgozók és az egészségügyi dolgozók felmondási tilalmát, azaz a háborús veszélyhelyzetben már nincs érvényben ez a szabály.

(Kiemelt képünk: Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő (b-j) a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. május 26-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Ujhelyi István szerint Orbán Viktor aláírta az Európai Tanács (EiT) csúcstalálkozót lezáró dokumentumot, ami szembe megy a Fidesz-KDNP azon határozatával, amit el akarnak fogadtatni az EU jövőjéről szóló konferenciasorozat kapcsán.