Most jól megmondhatja, mit gondol a budapesti közlekedésről

Július 25-ig véleményezhető a Budapesti Mobilitási Terv közlekedésfejlesztési és beruházási programjavaslata – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken.

2023. július 14., 17:34

Szerző:

A terv Budapest közlekedésfejlesztési céljait jelöli ki 2030-ig. Tartalmazza többek között a gyalogosbarát közterületek kialakítását, az akadálymentes járműpark megvalósítását, a közlekedési módok kényelmes váltásának lehetőségét, a reptér elérhetőségének javítását. Nagy infrastrukturális beruházások helyett kisebb, gyorsan és hatékonyan megvalósítható projektek kerülnek előtérbe, a közösségi közlekedés fejlesztése mellett nagyobb hangsúlyt kap az aktív mobilitás, a gyalogosközlekedés és a kerékpározás feltételeinek javítása, valamint a korszerű digitális szolgáltatások.

A Budapesti Mobilitási Terv feltétele egyes uniós források megszerzésének.

A Budapesti Mobilitási Tervet a BKK honlapján lehet véleményezni – közölték.

(Kiemelt képünk: Az autómentes Lánchíd. Forrás: Karácsony Gergely/Facebook)

Magnézium tablettát szinte mindenki szed, vagy önmagában, vagy valamilyen multivitamin részeként. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan visszük be a szervezetbe a magnéziumot, mert hiába szedi a legdrágább tablettát, nem fog felszívódni, ha ezt a néhány szabályt nem tartja be.

Újabb rekordot döntött meg Orbán Viktor. A miniszterelnök immáron (2024. október 21-én) 5259 napot töltött el összesen a miniszterelnöki székben.