Belülről kritizálják a DK-ba belerúgó Donáth Annát

Nyirati Klára, Baja momentumos polgármestere egy rendezvényen arról beszélt, hogyan élte meg Donáth Anna DK-val szembeni kirohanását.

2023. november 29., 16:30

Szerző:

Donáth Anna ellenzéki riválisát kritizáló kijelentéseit „önsorsrontó”-nak tartja, és nem ért egyet azzal sem, hogy az EP-képviselő a Momentumot liberálisként definiálja, mert ha a vidék embere meghallja azt a szót, hogy liberális, égnek áll a haja.

A Momentum egyetlen vidéki polgármestere a kalocsai „Nők a politikában” beszélgetéssorozaton vett részt – tudósít az eseményről a Telex.

A beszélgetés vége felé tért ki arra a stratégiára, mely alapján Donáth Anna páros lábbal szállt bele a Demokratikus Koalícióba, az ellenzék „eldékásodásá”-nak veszélyét emlegetve. Donáth azt is kijelentette, hogy soha többet nem fog közös listán szerepelni Gyurcsány Ferenccel.

Nyirati Klára élesen kritizálta a stratégiát, melyet szerinte a Momentum más meghatározó politikusai sem értenek. Azt állította, Fekete-Győr András exelnök azt mondta neki, „Anna hülyeségeket csinál”, Soproni Tamás VI. kerületi polgármester pedig „nem tért magához”.

 

A teljes video itt tekinthető meg:

(Kép forrása: Donáth Anna / Facebook)

08:10

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.