Bírósághoz fordul a Momentum a debreceni akkugyár ügyében

Miután a Helyi Választási Bizottság nem hitelesítette a Momentum, a Mi Hazánk és egy magánszemély által is beadott népszavazási kérelmet a debreceni akkumulátorgyár ügyében, a Momentum úgy döntött, hogy a bírósághoz fordul az ügyben.

2023. február 23., 14:23

Szerző:

Bírósághoz fordul a Momentum, a debreceni akkumulátorgyár ügyében, miután szerdán nem hitelesítette a Helyi Választási Bizottság a Debrecenbe tervezett kínai akkumulátorgyárról szóló népszavazási kezdeményezéseket – írta Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője a Facebookon. A beadványokat azért utasították vissza, mert a Helyi Választási Bizottság hiányolta az egyértelműséget, szerintük ugyanis elképzelhető, hogy a választópolgárok eltérő választ adnának a kérdés egyes részeire. 

„Bíróságon támadjuk meg a debreceni vízmérgező akkumulátorgyár környezethasználati engedélyét, és a bírósági eljárás idejére az építkezés felfüggesztését kérjük” – írta Donáth Anna. Hozzátette: „Nemcsak a népszavazási kérdés ügyében fellebezünk, de a számos sebtől vérző környezethasználati engedélyt is bírósági úton támadjuk meg.”

(Kiemelt képünk: Donáth Anna az ellenzéki eredményváró helyszínén az országgyűlési választás napján a Műjégpályánál, 2022. április 3-án. Fotó: Karancsi Rudolf)