A Momentum „túszul ejtette” a debreceni polgármestert

A párt aktivistái a polgármesteri hivatal ajtaja elé ülve várják a népszavazásról határozó polgármesteri nyilatkozatot. Addig senki se ki, se be – állítják.

2023. július 24., 14:08

Szerző:

Amint arról a 168.hu is beszámolt, hatalmas felháborodást okozott a lakosság körében a debreceni akkumulátorgyár megépítésének terve.

Legutóbb július 12-én, másodfokú végzésével megsemmisítette a Fővárosi Ítélőtábla azt a korábbi bírósági döntést, amelyben a Debreceni Törvényszék megtagadta a kínai CATL 3000 milliárdos debreceni óriásberuházásának leállítását.

Ez azt jelenti, hogy az elsőfokú bíróságnak új eljárást kell lefolytatnia arról, hogy környezetvédelmi szempontok miatt leállítja-e az Orbán-kormány által kiemelt beruházássá nyilvánított akkugyár-építést.

A kérdésben a helyiek népszavazás kiírását is szeretnék elérni, de ezzel kapcsolatban a város polgármestere nem mutat együttműködő szolidaritást. Hétfőn délelőtt a Momentum aktivistái döntöttek úgy, hogy  demontstrációt tartanak, amivel hozzájárulnak a helyi népszavazás kezdeményezéséhez.

„A Momentum és a TizenX debreceni aktivistáival a mai napon demonstrációt tartunk a polgármesteri hivatal Simonffy utcai irodája előtt. Az ajtó előtt ülve várjuk Papp Lászlót egy nyilatkozattal, melynek aláírásával vállalja, hogy népszavazást ír ki a városunkba tervezett méreggyárakról. Amíg nem írja alá, az ajtó zárva marad!” – közölte közösségi oldalán Szabó Bence, a párt politikusa.

(Kiemelt kép: a Momentum aktivistái elzárják a debreceni polgármesteri hivatal bejáratát. Forrás: Szabó Bence Facebook-oldal)

 

 

 

Papp László, Debrecen polgármestere nem ért egyet a kormány Versenyképes Járások programjának jelenlegi formájával, ami elvonná a településektől az iparűzési adó növekményét. A fideszes polgármester szerint a gazdag városoknak támogatni kell a szegényebb települések fejlődését, de ennek van egy egészséges határa.