Molnár Zsolt: többen léptek be az MSZP-be, mint ki

A pártigazdató szerint az MSZP-s kilépéseket mesterségesen nagyítják fel. 

2021. július 16., 11:14

Szerző:

Az elmúlt hetekben ötször annyian léptek be az MSZP-be Molnár Zsolt pártigazgató szerint, mint ahányan kiléptek. A politikus jóval árnyaltabban látja a kilépéshullámot, mert tudna olyan pártokat mondani, ahol egész megyei szervezetek szűntek meg, de újra megerősödtek. Molnár Zsolt szerint az MSZP ellenzéki kormányban betöltött szerepét nem a kilépések és a kizárások, hanem az előválasztás és Karácsony Gergely esetleges győzelme fogja kijelölni – mondta ATV Egyenes beszéd című műsorában a politikus. 

Az MSZP csütörtökön jelentette be, hogy 350 egészségügyi- és szociális dolgozónak és családjuknak fognak adni hétvégi strandjegyet a koronavírus alatt tett emberfeletti szolgálatukért. Ezzel kapcsolatban kérdezték Molnár Zsoltot, de a párt kilépéshullámával tarkított ellenzéki szerepéről is kérdezték. A politikus szerint az eddigi kizárások és kilépések nem fogják meghatározni a párt megítélését a szavazók és az ellenzéki pártok között, hangsúlyozta: szerinte a pártban tapasztalt kilépések csupán egy mesterségesen felnagyított problémát jelentenek. 

„Két kezemenen megszámolom, hogy hányan léptek ki az MSZP-ből és hány párttagot zártak ki. Összeszámoltuk, összesen 10-et. Ehhez képest körülbelül 40-en, 50-en az elmúlt három négy hétben” 

–mondta a politikus, hozzátéve: a Balaton környékét járva azt tapasztalja, hogy az ellenzékkel vannak az emberek, ami az MSZP-nek is szól. Korábban Dobrev Klára miniszterelnök-jelölt nemzeti egység pártjának nevezte az ATV műsorában az esetleges hatpárti kormányt. Ezzel kapcsolatban a politikus kifejtette, hogy az ellenzéki kormányt kiegészülve a civilszférával lehet nevezni ilyen egységnek. A párt kormányban beöltött szerepét szerinte az előválasztás és Karácsony Gergely esetleges győzelme fogja kijelölni.

Az MSZP-s kilépésekről a 168 is kérdezte a politikust. Molnár Zsolt  már akkor is hangsúlyozta, hogy szerinte nem ártanak pártnak a kilépések, hiszen az MSZP-be folyamatosan többen lépnek be, mint ki. Állítása szerint tavaly 400 és 500 között volt a frissen belépők száma. A pártigazgató a kilépéshullámra okát is elmondta. Szerint az MSZP-n belül kialakult egy markáns zöld-baloldali irány, Karácsony Gergellyel szoros szövetségben. Láthatóan ez nem mindenkinek volt szimpatikus, ezért jobbnak látták a távozást. A Molnár Zsolttal készült interjúnkat itt olvashatja el. 

 A párt csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hétvégi strandjegyeket fognak adni egészségügyi- és szociális dolgozóknak. Friss hír, hogy az énekes augusztus 3-án koncertet ad Győrben a magyar egészségügyi dolgozók tiszteletére. Molnár Zsolt hangsúlyozta, ilyen, és ehhez hasonló mozgalmakra lenne szükség, mert a kormány eddig semmit nem tett értük. 

„A kormány eddig füle botját nem mozdította, viszont az nagyszerű, hogy egy ekkora híresség eljön Magyarországra kifejezetten az egészségügyi dolgozók tiszteletére”

– mondta, kiemelve: az ő kezdeményezésük is arról szól, hogy azokat az egészségügyi- és szociális dolgozókat támogassák, akik az elején oltás nélkül, az életüket kockáztatva küzdöttek a vírus ellen. 

A strandbérletekre hétfőtől lehet pályázni az interneten. Azt a párt egyenlőre nem mondta el, hogy milyen felületen. Elmondta azt is, hogy az érintett családoknak a személyes adatok megadása mellett igazolniuk kell, hogy egészségügyi- vagy szociális dolgozók.  A pártigazgató  kiemelte, hogy az egyedülálló szülők a koronavírus alatt akár két vagy több gyerekkel nehezebb megpróbáltatáson mentek keresztül, ezért előnyt fognak élvezni a pályázat során.

 

 (Kiemelt kép: Dimény András/168 Óra)

 

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok. A szél erős, olykor viharos lesz és többfelé lehet eső, zápor, akár zivatar - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Nem sok jóval kecsegtet az időjárás: marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti, a fagyzugos helyeken gyenge fagyok veszélyeztetik a gyümölcstermést - írta a HungaroMet Zrt. csütörtöki agrometeorológiai elemzésében.