Molnár Gyula nem magyarázkodik tovább

Az MSZP országgyűlési képviselője Karácsony Gergely programját és elképzeléseit osztja a legnagyobb mértékben.

2021. június 13., 09:04

Szerző:

Mi is megírtuk, hogy Molnár Gyula, aki 2002 és 2010 között Újbuda polgármestere, majd 2016 és 2018 között az MSZP elnöke volt, Újbudán indul a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeként az előválasztáson, és ha 2022-ben is nyer, a DK-frakcióba fog beülni.

Molnár a jelöltségével kapcsolatban most megszólalt: „Eldőlt: az MSZP, a Párbeszéd és a DK vezető testületeinek megállapodása értelmében e három párt közös jelöltjeként vághatok neki az előválasztásnak, hogy reményeim szerint tovább szolgálhassam Újbuda és Budafok-Tétény lakóit 2022 tavaszától! Köszönöm Bollók Istvánné Tündének, a DK eddigi jelöltjének az eddig elvégzett munkát! A három párt megállapodása azt is tartalmazza: amennyiben jövőre ismét egyéni mandátumot szerzek, úgy a DK frakciójában folytatom tovább parlamenti munkámat” – írta a Facebook-oldalán.

A politikus indulását szombat reggel jelentették be egy Fehérvári úton tartott sajtótájékoztatón, Molnár azért szólalt meg külön is, mert elmondása szerint sok olyan értelmezéssel találkozott, amelyek az ismeret hiányból vagy „néha szándékos félremagyarázás miatt” rossz irányba próbálta terelni a tényeket. „Akkor megpróbálok minden kérdésre reagálni és kitérni. Aztán többet nem magyarázkodok, hanem dolgozom tovább” – írta.

A politikus posztjában arra is kitért, hogy úgy látja, a különböző pártok miniszterelnök-jelöltjei mind remek elképzelésekkel képesek a társadalom különböző rétegeit megszólítani. „Örülök és a demokrácia győzelmének tekintem az előválasztás intézményét. Jómagam Karácsony Gergely programját és elképzeléseit osztom a legnagyobb mértékben. 2017 óta működünk együtt, és remélem, hogy egy év múlva már kormánypárti képviselőként dolgozhatok vele” – írta.

Molnárt 2016-ban választották meg az MSZP elnökének. A 2018-as országgyűlési választáson a budapesti 18. választókerületben egyéni képviselői mandátumot szerzett, viszont pártja országosan elért gyenge eredménye miatt lemondott pártelnöki tisztségéről.

(Kiemelt  kép: MTI | Kovács Attila)