Molnár Áron koronavírusos, így mások olvasták fel beszédét a diáktüntetésen

A 18 év fölöttieknek is üzent beszédében.

2022. március 16., 13:47

Szerző:

Molnár Áron, a noÁr Mozgalom alapítója nem tudott ott lenni a szerdai diáktüntetésen, ahol eredetileg beszédet mondott volna és előadta volna legújabb számát, mert koronavírusos lett. Beszédét így a mozgalom kommunikációsai olvasták fel.

Az énekes szerint a diákok nem „birkák”, nem lehet őket megvezetni, „elkussoltatni” mert ők a jövő. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy tanárok nélkül nincs jövő, mert ők adják az élet oszlopait.

Szerinte már az is „menő”, hogy a diákok megszervezték ezt a tüntetést a tanárok melletti kiállás jegyében. A 18 év fölöttieknek pedig azt üzente, hogy mindenképp menjenek el szavazni, ne engedjék, hogy mások döntsenek a jövőjükről.

(Kiemelt kép: Molnár Áron, a noÁr aktivistájának zenéjét kihagosítják a Diáktüntetés a tanárainkért című demonstráción a Kossuth téren, Budapesten 2022. március 16-án. Fotó: Karancsi Rudolf / 168.hu)

15:08

Az orosz-ukrán háború kitörése után pár hónappal Svédország és Finnország egyszerre adta be csatlakozási kérelmét a NATO-hoz. Az út a tényleges csatlakozáshoz viszont nem olyan egyszerű, mint azt sejteni lehetett, mert Törökország több indokkal is akadályozza a folyamat gyors lezárását. Dag Harteliust, Svédország budapesti nagykövetét kérdeztük többek között a svéd–török viszonyról, Svédország NATO-hoz való csatlakozásáról és az orosz–ukrán háborúról.